fbpx Skip to content

Bloggende moeders, Herkenbare situaties met Nee-eters

Een kind dat niet wil of kan eten: het is vaak moeilijk te begrijpen. Voor de buitenwereld. Voor jezelf. Het belang van de vereniging Nee-Eten! is dan ook dat je elkaar situaties herkent. Herkenning is ook te vinden in de blogs van moeders die schrijven over hun kinderen met eetproblemen. We zetten er een aantal voor je op een rij.

Mantelmama

Een blog van de moeder van Bommel, een meisje met een nog altijd onbekende diagnose. Bommel werd als baby al snel afhankelijk van de sondevoeding, maar dit hebben ze gelukkig goed weten af te bouwen. Ze laat zich nu met plezier voeren. De zorgen zijn echter nog niet voorbij. Mantelmama maakt op een mooie manier haar eigen worstelingen en die van mede-mantelmama’s zichtbaar.

Mama Teddybear

De 10-jarige dochter van Mama Teddybeer is nooit een goede eter geweest. Na vele jaren strijd, heeft ze op latere leeftijd toch een sonde gekregen. Vanaf dat moment schrijft Mama Teddybear over het proces en hoe haar dochter, sinds ze in behandeling is bij SeysCentra, weer vooruit gaat.

Mom A Holic

Een blog van de Vlaamse moeder van Luca, een prematuur jongetje met slokdarmatresie, te volgen via Facebook. Tussen de sondevoedingen, kolfsessies en andere zorgen door, blogt zij over haar leven, haar zorgen en haar liefde voor haar gezin.

CuliConfetti

Het motto van CuliConfetti is ‘Make food fun’. Dat is een bewonderenswaardig motto als je peuterdochter een flinke nee-eter is. De kleine Juna heeft al een aantal keer tegen de sondevoeding aan gezeten, maar weet het dankzij de inspanningen van haar moeder toch nog zonder te redden. Dat is dan inderdaad reden voor een feestje.

Back To Top