fbpx Skip to content
Adres en telefoonnummer ZGT (Ziekenhuisgroep Twente) locatie Almelo
Bezoekadres Zilvermeeuw 1 7600 SZ Almelo
T (088) 7083155

Contactpersonen: Elise Noltes-leferink / Ellen IJland

E-mailadres e.leferink2@zgt.nl
Website www.zgt.nl/
Aanduiding eetteam Eetteam ZGT
Bestaansduur ± 18 jaar
Disciplines Kinderarts (dr. V/d Gaag), psycholoog, medisch pedagogisch zorgverlener, logopedist, diëtiste en ergotherapeut.
Doelgroep 0 t/m 18 jaar
Taken van het team In het eetteam worden kinderen besproken, multidisciplinair. Samen wordt er voor elk kind afzonderlijk gekeken welke disciplines betrokken worden en welke behandeling nodig is (dit kan zowel poliklinisch als klinisch). Mocht een klinische opname nodig zijn, zijn er verschillende behandeling mogelijk(observatie in dagbehandeling, eettraining, hongerprovocatie).
Toelatingscriteria Geen
Verwijzing Via huisarts naar de kinderarts
Werkwijze Wat gaat er vooraf aan de genoemde behandelingen? Hoe ziet het bepalen of een kind door het eetteam gezien wordt, er praktisch voor ouder en kind uit?
Uw kind wordt verwezen naar de kinderarts (door bijvoorbeeld de huisarts of via de GGD). Vervolgens zal de kinderarts bepalen welke onderzoeken en/of afspraken er nodig zijn om de oorzaak van het eetprobleem te achterhalen en bovenal de best aansluitende behandeling in te zetten. Een verwijzing naar een hulpverlener buiten het ziekenhuis, in de buurt van uw kind, behoort ook tot de mogelijkheden.
Wachttijd Wisselend
Regio Overijssel/Twente
Back To Top