fbpx Skip to content

Nee-Eten! Contactdag 2019

30mrt09:3016:00Nee-Eten! Contactdag 2019Soort evenementContactdag

Tijd

30 maart 2019 09:30 - 16:00(GMT+00:00)

Locatie

Landgoed Zonheuvel

Amersfoortseweg 98, Doorn

Other Events

Details

Voor de Contactdag 2019 hebben wij weer een mooi programma samengesteld, waarbij wij een aantal bijzondere sprekers voor u uitgenodigd.

Programma

 • 09.30 uur Inloop. Kom op tijd zodat we tijdig kunnen beginnen!
 • 10.00 uur Ledenvergadering
 • 10.30 uur Gastsprekers Margit Wewer, onderzoeker bij Curias en Cecilia Kalsbeek, projectleider bij Curias
 • 11.00 uur Koffiepauze
 • 11.30 uur Gastspreker Eva Schmidt-Cnossen (stichting Kind en ziekenhuis)
 • 12.15 uur Lunch
 • 13.30 uur Gastspreker Sylke Korn, ervaringsouder en logopedist bij eerstelijns eetteam Groningen
 • 14.15 uur Samen in gesprek om ervaringen uit te wisselen
 • 15.30 uur Borreltijd en napraten

Over de gastsprekers

 • Margit Wewer, onderzoeker bij Curias, en Cecilia Kalsbeek, projectleider bij Curias:
  Curias is een organisatie die samen met Nee-eten een project uitvoert om de sociaal emotionele gevolgen van sondevoeding onder de aandacht te brengen bij zorgverleners. Curias voert voor meerdere patiëntenverenigingen kwalitatief onderzoek uit en begeleidt verbeterprojecten in de zorg en bij gemeenten. De kwaliteit van zorg voor kinderen met sondevoeding kan worden verbeterd met inzet van ervaringskennis. Diverse ouders van Nee-eten hebben meegewerkt aan dit onderzoek. Dit heeft geleid tot de praatplaat ‘sondevoeding bij kinderen’. Tijdens deze presentatie wordt de informatie achter de praatplaat verteld en wordt de papierenversie van de praatplaat uitgedeeld.
 • Eva Schmidt-Cnossen (stichting Kind en ziekenhuis): 
  Stichting Kind en Ziekenhuis bevordert al ruim 40 jaar kindgerichte medische zorg vanuit het perspectief van kind en gezin in het ziekenhuis, thuis of elders. Dit is zorg waarbij rekening wordt gehouden met de specifieke behoeften van kinderen, zoals het serieus nemen van angst en stress en het zoveel mogelijk voorkomen van pijn. Eva Schmidt – Cnossen is psycholoog en moeder van een zorgintensieve zoon en weet als ervaringsdeskundige heel goed hoe het is om 24 uur per dag bezig te zijn met de zorg voor je kind. Binnen Kind & Ziekenhuis is zij projectmanager en zij zal tijdens de workshop tools aanbieden die ingezet kunnen worden om jouw rol als ouder te versterken.
 • Sylke Korn, logopedist eerste lijns eetteam Groningen samen met ervaringsouder Angela:
  Sylke Korn werkt als (pre)logopedist in de regio Groningen en is verbonden aan het Eetteam Groningen. Ze vertelt over de eetteams in de regio Groningen en hoe het Eetteam waaraan zij verbonden is, is samengesteld, de werkwijze, over de kinderen die zij binnen het Eetteam zien en hun visie op de behandeling van kinderen met eetproblemen.
  Daarnaast vertelt Angela, moeder van Julyan, die recent gestart is in het Eetteam Groningen over haar ervaringen als ouders van een kind met eetproblemen, haar zoektocht naar de juiste hulp en over haar haar ervaringen met het Eetteam.
  In het Noorden van het land zijn verschillende eetteams opgericht. Sylke Korn en haar multidisciplinair team zijn werkzaam in de eerste lijn. Zij bestaan nu zo’n 5 jaar en hebben een ruime ervaring op het gebied van het diagnosticeren en begeleiden van ouders en kinderen met eetproblemen. Zij is ook bekend met meerdere eetteams in het Noorden van Nederland.

Praktische informatie

 • De contactdag is voor leden en professionals die lid zijn van Vereniging Nee-Eten!
 • De lezingen en het lotgenotencontact zijn uitsluitend voor ouders en professionals. Voor de kinderen is er ondertussen een speciaal programma.

Landgoed Zonheuvel

Amersfoortseweg 98, Doorn

Landgoed Zonheuvel

Get Directions

Back To Top