fbpx Skip to content

Eten en drinken zijn, zoals ademhalen, primaire levensfuncties. Door de ingebouwde drang tot groei en behoud van onze gezondheid gaat dit normaal gesproken gelukkig eigenlijk vanzelf.

Maar toch zijn er kinderen die elke vorm van eten en drinken weigeren. Of kinderen die slechts zeer beperkt en selectief voedsel tot zich nemen. En ook alleen onder bepaalde condities, die veel verder gaan dan een rustige en aangename sfeer. Sommige kinderen lijken geen honger te hebben en te willen leven van de lucht alleen. Ze gaan daarmee zo ver dat hun leven gevaar loopt. Het spreekt voor zichzelf dat hierdoor het hele gezinsleven beheerst wordt. Niet zelden worden ouders van deze kinderen zelf ziek, overspannen of depressief. Een ernstige vorm van voedselweigering kan zelfs leiden tot uitdroging waardoor (tijdelijke) sondevoeding onvermijdelijk is.

Vereniging Nee-Eten wil ouders van deze kinderen tot steun zijn, door ze met advies en een luisterend oor bij te staan. Ook organiseert de vereniging geregeld evenementen waarbij lotgenoten ervaringen kunnen uitwisselen.

Back To Top