fbpx Skip to content

Online Nee-Eten oudercontactavond 30 maart 2022

30mrt20:0021:30Online Nee-Eten oudercontactavond 30 maart 2022Soort evenementContactdag

Tijd

30 maart 2022 20:00 - 21:30(GMT+02:00)

Locatie

Online

Other Events

Details

Het bestuur van Nee-eten heeft moeten besluiten om de fysieke contactdag toch te annuleren i.v.m. de hoge Corona besmettingsgraad.

Om elkaar toch te kunnen ontmoeten en ervaringen te delen is er op woensdag 30 maart om 20.00 uur een online ouder-contactavond.

Er zijn twee gastsprekers van Basalt revalidatie over de Eetgroep – S.O.S. approach to feeding. Het doel van de S.O.S approach to feeding is dat de kinderen (weer) durven proeven en eten van een gevarieerd aanbod van voedselsoorten. De doelgroep zijn kinderen die een selectief eetpatroon hebben met onderliggende motorische, sensorische of medische problematiek. Zij leren spelenderwijs weer kleine stapjes maken in het wennen aan allerlei soorten voeding.

Het programma van de avond:

20.00 uur:           Start en welkom

Gastsprekers :   Irene Vogel en Andrea Bottemanne (Basalt revalidatie). Zie onderstaande beschrijving voor het onderwerp van hun lezing.

20.45 uur:           Lotgenotencontact

21.30 uur:           Einde van de avond

Het is beslist mogelijk om deze uitnodiging te delen met belangstellende familieleden, vrienden of behandelaren. Graag aanmelden vóór 29 maart.

Deelname is gratis.

U kunt zich aanmelden via ons webformulier. Enkele dagen voor de oudercontactavond sturen we via e-mail stap-voor-stap instructies voor de online deelname via laptop, tablet of telefoon.

Samenvatting lezing Basalt Revalidatie

Als kinderen niet goed eten, voeding weigeren of zeer selectieve eters zijn heeft dat zijn weerslag op het gezin. Het geeft zorgen op meerdere gebieden. Veel kinderen kennen een periode van selectief eten, vaak gaat dit vanzelf weer voorbij. Sommige kinderen blijven echter selectieve eters met als gevolg verminderde of onvolwaardige voedingsintake, stress in het gezin, minder plezier rondom het eten en drinken en wellicht uiteindelijk steeds meer voedselweigering.

Eten is een vaardigheid die je moet leren en ervaren. Samenwerking, van het multidisciplinaire team, met ouders speelt hierin een cruciale rol. Het uiteindelijke doel van interventie is om samen met de ouders meer variatie te krijgen in het eetpatroon en eten als een meer plezierige activiteit te kunnen ervaren en zo tot een goede voedingsintake te komen.

Binnen deze workshop komt de samenwerking binnen een eetteam aan bod, grotendeels volgens de methode SOS Approach to Feeding.

Back To Top