fbpx Skip to content

Online Nee-Eten oudercontactavond

29sep20:0021:30Online Nee-Eten oudercontactavondSoort evenementContactdag

Tijd

29 september 2020 20:00 - 21:30(GMT+00:00)

Locatie

Online

Other Events

Details

In maart 2020 kon de Nee-Eten contactdag helaas niet doorgaan i.v.m. de toen net ingevoerde coronamaatregelen. Wat toen nog iets van tijdelijke aard leek, blijkt langer te duren dan we allemaal willen.

Als vereniging willen we toch invulling geven aan onze doelstelling om ouders van kinderen met eetproblemen met elkaar in contact te brengen. Vandaar ons initiatief om een online oudercontactavond te organiseren.
Onze gastspreker is Dr. Ellen van der Gaag, Kinderarts Ziekenhuisgroep Twente.

Ellen van der Gaag is sinds 2005 werkzaam als kinderarts in de Ziekenhuis Groep Twente. In oktober 2020 zal ze gaan promoveren op het proefschrift; “gezondheid bevorderende aspecten van voeding bij kinderen” aan de Universiteit Twente.

Ze heeft veel ervaring met eetproblemen bij kinderen met een stoornis in het autistische spectrum. Dit begeleidt ze poliklinisch, vanuit het eetteam ZGT of samen met praktijk FORZA in Twente. Ze heeft een trainingsmethode opgesteld op de principes van de ABA (Applied Behavior Analysis) die toepasbaar is voor ouders in de thuissituatie met behulp van een professional. Dit is de theelepel methode, hierover gaat ze vanavond vertellen. Zie ook dit artikel.

We willen je vragen je aan te melden via ons webformulier. Enkele dagen voor de oudercontactavond sturen we via e-mail stap-voor-stap instructies voor de online deelname via laptop, tablet of telefoon.

Back To Top