fbpx Skip to content

Online symposium "Denk in Groei!"

27mei19:0021:30Online symposium "Denk in Groei!"Soort evenementSymposium

Tijd

27 mei 2021 19:00 - 21:30(GMT+00:00)

Locatie

Online

Other Events

Details

Lancering nieuwe NVK richtlijn screening en behandeling van ondervoeding bij kinderen

Op 27 mei vindt het online symposium ‘Denk in groei, lancering nieuwe NVK richtlijn; richtlijn screening en behandeling van ondervoeding bij kinderen’ plaats.

Goede voeding is nodig voor adequate groei en ontwikkeling van kinderen. Professionals in de kindergeneeskunde krijgen in het ziekenhuis te maken met eet- en voedingsproblemen bij kinderen, die kunnen leiden tot ondervoeding. Het is van belang om kinderen met ondervoeding vroegtijdig te herkennen en vast te stellen of er sprake is van een onderliggende somatische of niet-somatische ziekte, en tevens of er sprake is van acute of chronische ondervoeding.

De richtlijn screening en behandeling van ondervoeding bij kinderen is geschreven door een multidiscplinaire werkgroep met ondersteuning van het Kennisinstituut van de Federatie Medisch Specialisten. Binnen deze richtlijn is aandacht gegeven aan het tijdig signaleren en behandelen van ondervoeding en zal bijdragen aan een betere zorg voor deze kinderen.

De doelgroep voor deze richtlijn zijn alle zorgprofessionals die kinderen met (risico op) ondervoeding signaleren en behandelen. Tijdens het symposium zullen een aantal sprekers u op de hoogte stellen van de inhoud van de richtlijn en dit vertalen naar praktische adviezen.

Deelname aan het digitale symposium is kostenloos.

Het complete programma van het digitaal symposium vindt u hier.

Prof. dr. Koen Joosten, dagvoorzitter, kinderarts-intensivist,
hoogleraar voeding en metabolisme zieke kind

Evenement georganiseerd door

Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK)

Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK)

Learn More

Back To Top