fbpx Skip to content

Meedoen met de testfase van ‘sondeknuffel’ Medibear

We kregen een verzoek van een jonge arts om te vragen of er bij ons leden zijn die mee willen doen aan de testfase van Medibear, een knuffel die kinderen kan helpen met spannende stappen, zoals het krijgen van een sonde. Natuurlijk willen wij dat verzoek delen met onze leden. Bij deze dus.

Wat is Medibear?

Het is erg ingrijpend als je kind een sonde heeft. Voor kinderen kan dit eng zijn of moeilijk te accepteren. Met MediBear maak ik gepersonaliseerde knuffeldieren met medische hulpmiddelen, waaronder een neus-maagsonde of MIC-KEY button. Ik hoop dat deze knuffel de kinderen kan helpen om te wennen aan het hulpmiddel en dat het zo iets minder spannend voelt.

Van wie komt dit idee?

Ik ben Ryan, een arts met interesse in de kindergeneeskunde. Het specialisme kindergeneeskunde heeft mij altijd al geïnspireerd. Kindergeneeskunde is een prachtig specialisme, maar brengt ook veel uitdagingen met zich mee. Zo is het voor kinderen soms moeilijk te begrijpen waarom zij medische hulpmiddelen nodig hebben en kunnen die erg beangstigend zijn. Dit heeft mij geïnspireerd om MediBear op te richten om kinderen met een medische aandoening zo op een andere manier te kunnen helpen.

En je bent nu bezig met een testfase?

Om een beter inzicht te krijgen wat mensen van het huidige idee vinden en waar specifiek behoefte aan is willen wij beginnen met een pilot, waarbij een beperkt aantal knuffels gemaakt zal worden.

Hoe kun je meedoen?

Wil jij meedoen aan de pilot? Via mijn website www.MediBear.nl is het mogelijk om je aan te melden.

Back To Top