fbpx Skip to content

Symposium “Eetstoornissen bij (jonge) kinderen”

Datum
11 oktober 2022

Aanvang
9.00 uur

Locatie
ReeHorst
Bennekomseweg 24
6717LM Ede

“En met de viering van 25 jaar vereniging Nee-eten!”

Het symposium wordt geopend met indrukwekkende ervaringsverhalen van een ouder en een kind, aangevuld met een ‘podcast’ over 25 jaar Nee-eten! We staan ook stil bij het effect dat de COVID-pandemie op kinderen met voedingsproblemen heeft gehad en nog heeft. Aansluitend vertellen inspirerende en deskundige sprekers u meer over de eetstoornis ARFID, de lange-termijneffecten van hongerprovocatie, de voor- en nadelen van sondevoeding en de wetenschappelijke achtergronden van blended diet.

In de middag gaan we de diepte in en kunt u deelnemen aan twee interactieve en verdiepende workshops. De thema’s worden vanuit verschillende medische, paramedische, gedragswetenschappelijke disciplines benaderd waarbij het perspectief van de ouders niet wordt vergeten. Ook is er veel ruimte voor vragen en een levendige discussie.

De patiëntenvereniging Nee-eten! bestaat 25 jaar en dat willen we samen met u vieren. De vereniging Nee-eten! heeft zich in de afgelopen 25 jaar enorm ontwikkeld: van belangenbehartiging (lotgenotencontact en voorlichting) tot meedenken bij het vernieuwen van de richtlijn en oprichten van een multidisciplinaire adviesraad (zie achterzijde voor meer informatie). Voor kinderen met een eetproblematiek is eten vaak geen feestje,
niettemin heeft deze dag een feestelijk randje.

We heten u graag welkom op 11 oktober in de ReeHorst te Ede!

Lees de folder voor meer informatie

Back To Top